Skip to main content

Hoe ziet een dag bij Zoople er uit

Een globale inkijk in een dag bij een van de peuteropvang locaties van Zoople. Naast de stimulerende activiteiten op de locatie worden er ook regelmatig uitjes georganiseerd waarbij de kinderen spelenderwijs een nieuwe omgeving ontdekken.

Praktische informatie

Ontwikkeling door spelen

Vanaf hun tweede verjaardag maken peuters een razendsnelle ontwikkeling door. Alles draait om spelen. Peuters spelen om te ontdekken en te leren. Goed en gevarieerd spel helpt hen bij hun ontwikkeling. In de peuteropvang kunnen kinderen fijn met elkaar spelen in veilige en gezellige ruimtes.

Elke ochtend starten we met het uitzwaaien van de ouders. Soms heeft een kind in het begin hier een beetje moeite mee en wordt er meer aandacht aan besteed aan het rustig laten wennen. Hierna beginnen we met ons programma voor deze dag. Elk dagdeel heeft een vaste indeling waardoor de peuters weten wat er staat te gebeuren.

Vaak hebben we eerst een activiteit in de kring zoals liedjes zingen en voorlezen, gaan we creatief aan de slag of is er ruimte om zelfstandig te gaan spelen. Halverwege de ochtend drinken we met zijn allen en eten we fruit. Als het weer goed genoeg is, trekken we onze jas aan en gaan we buiten ons mooie speelplein fietsen, spelletjes doen of experimenteren met zand of water. Na het buitenspelen is het tijd om onze handen te wassen. Met behulp van de plaatjes weten de kinderen precies wat ze moeten doen: water, zeep, afspoelen en afdrogen. Inmiddels is het al bijna tijd om naar huis te gaan en oefenen we nog een keertje hoe we zelf onze jas kunnen aantrekken. Als de ouders er zijn nemen we onze mooie tekeningen mee naar huis en geven we de leidsters nog een dikke knuffel. Tot de volgende keer!

Meer informatie of een locatie bezoeken?

Bel of mail voor een afspraak